Microchips in een vaccin, is het mogelijk?

Microchips in een vaccin, is het mogelijk?

12 juni 2020 0 Door Redactie

Bill Gates is het onderwerp van meerdere complottheorieën gedurende de coronacrisis. Een van deze theorieën is dat Bill Gates microchips in een coronavaccins wil stoppen, met gegevens over de desbetreffende persoon. Waar komt dit vandaan en is het überhaupt mogelijk?

Door: Martijn Lammerts

De theorie is ontstaan na een ‘ask me anything‘-interview over Covid-19 op Reddit waarbij Gates vragen van het publiek beantwoordde. In dit interview zegt Gates dat “we uiteindelijk een aantal ’digitale certificaten’ zullen hebben om aan te tonen wie er recent hersteld is van corona of getest is of wanneer we een vaccin hebben ontvangen”. Hierna claimde de site Biohackinfo dat Gates quantum dot dye technology gaat toepassen. Deze techniek kan gebruikt worden voor het onderhuids opslaan van informatie over ontvangen vaccinaties. Het artikel van Biohackinfo werd duizenden keren gedeeld op sociale media.

Geen microchips

De oorspronkelijke quote van Gates op Reddit is door de auteur van het artikel op de site Biohackinfo waarschijnlijk bewust gecombineerd met informatie over de quantum dot dye-technologie om een bepaald beeld te schetsen. Het onderzoek naar de technologie wordt wel gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation. Kevin McHugh, een van de onderzoekers van het quantum dot dye-onderzoek, zei in een artikel van Reuters: “De quantum dot dye-technologie is geen microchip of door mensen implanteerbare capsule en voor zover ik weet zijn er geen plannen om dit voor het coronavirus te gebruiken.”

Conclusie

De theorie dat Bill Gates microchips wil stoppen in een coronavaccin is niet onjuist, maar valt te kwalificeren als een complottheorie. Zoals een van de onderzoekers van het quantum dot dye-onderzoek eerder zei: ‘’Voor zover ik weet zijn er geen plannen om dit voor coronavirus te gebruiken’’. Bill Gates heeft het over ‘’online certificaten’’ gehad. Het is waarschijnlijker dat deze certificaten in de vorm van online documenten of een app komen.


Lees hier al onze publicaties over het coronavirus